Äntligen på plus?

Så har jag äntligen tagit mig upp på plus-sidan av skalan i hundarnas värld.

Igår lovade SMHI uppehållsväder och solsken!? Faaan tro’t tänkte jag och mycket riktigt; när jag klev upp i morse regnade det – som vanligt. Förmiddagen ägnades åt några smärre röjningsprojekt och sen, fram emot middagstid, upphörde regnet och molntäcket sprack upp. Då gjorde jag en av mina berömda kragtagningar och packade in hundarna i bilen för färd mot klubben.

Iza är ju alltid tyst i bilen när vi åker. Karlsson brukar upphäva ett förtjust pip av förväntan när vi stannar. Idag pep det alldeles förfärligt, från två av de tre individerna i bilen (och jag var inte en av dom) redan när vi svängde in mot klubben?! Kan möjligen ha något att göra med att Iza inte varit där på ca 1,5 månad? Och Karlsson har inte heller varit där irriterande ofta sista månaden. Uppenbarligen tyckte de att matte kommit på en kul idé.

Jag började som vanligt med Iza. Hon var taggad till tusen och lyhörd. Utom när hon fick några ”släpp” för att rensa planen från rådjurs- och harskit. Med tanke på att hon inte varit där på så länge så var det en del att städa… Nåväl; på det stora hela skötte hon sig jättefint. Fokus låg på inkallningen med ställande (surprise!?) och nu återgick jag till föremål bakom. Nu SKA jag köra med den här metoden ett tag och inte bli frustrerad och byta metod stup i kvarten. Man kan nog nästan se det som ett nyårslöfte? Det funkade faktiskt hyfsat och en liiiiten, liiiiten polett kanske började ramla ner. (Varför känns det som om jag sagt/skrivit det förr?).

Vi körde även skallet, i liggande ställning. Hon var klart konfunderad men till sist så låg hon faktiskt och skällde. Åtminstone så länge jag också höll mig nära marken. Skallet tappade naturligtvis i kraft, men det blir säkert bättre när hon kommit underfund med att jag faktiskt vill ha det så. Förhoppningsvis kan den metoden ha en lugnande effekt på rörelsemönstret även i sittande ställning?

Jag körde även ett par framåtsändanden ”på friland” (=utan grupp) och ett kryp som blev lite snett och snabbt men hon var åtminstone låg.

Karlsson fick ”en påse blandat” (som vanligt) och skötte sig bra (som vanligt). 🙂

På det stora hela var jag jättenöjd med träningen och det verkar som om hundarna också är det. De har sovit som klubbade sälar hela eftermiddagen. 🙂

Faktum var att det var så roligt att jag funderar på repris imorgon. Ev. kombinerat med spår? Vi är bortbjudna på kvällen så det är inga akuta saker som måste göras hemma bara för att det är nyårsafton.

Igår kom jag äntligen igång med ett av mina planerade röjningsprojekt. Hallgarderoben! Det var inte kul medans det höll på men gud så skönt det var när det var klart. Det resulterade i flera kassar med skor och jackor till de ”bättre behövande”. När husse idag åkte iväg för att lämna dem på återvinningsstationen så var den containern proppfull så han fick ta med sig sakerna hem igen. Nu gäller det alltså att inte ångra sig och gå och börja plocka upp sakerna igen. Jag var nämligen på mitt värsta humör igår och rensade ordentligt. Kanske för ordentligt?

Ikväll ska jag roa mig med att kolla dragningen på Rikslotteriet (heter det väl?). Jag har två lotter och kommer således att vinna massor av pengar. Och när jag har gjort det slipper jag fundera på om jag ska skaffa progressiva glasögon eller systemkamera. Då kan jag göra både och… Har tillbringat en del tid igår och idag med att kolla utbudet (på kameror, inte på glasögon). Och jag vet vad jag vill ha… 😉

5 reaktioner på ”Äntligen på plus?

  1. Hoppas det blev storvinst. Och om du tycker att det blev för mycket kan jag alltid rekommendera en ”bättre behövande” i Trollhättan. Och jag lovar att ni inte behöver åka tillbaka hem med stålarna! 😀

    Ha ett gott slut!

  2. Hrm, kan vi bilda någon klubb för det där med ”röjning”?? Behöver verkligen ta tag i några dylika projekt här hemma men helgledigheten har gått på halvfart så det har inte blivit mycket gjort…

  3. Bibbi; tar du ordförandeposten, och sekreterarposten och … kassörsposten så visst. Jag kan vara ledamot. Men det kanske är bättre med en stödförening? De funkar ju bra på distans, via nätet, har jag hört. 🙂

    Och till övriga; vinsterna höll sig på avstånd även igår. Tyvärr.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s