5-månadersdagen till ära…

…släpade jag ut finkameran och bokstavsvalpen – samtidigt. Solen sken när jag började förbereda vår lilla utflykt men det gick över. Härmed lovar jag och svär (kanske) att aldrig mer försöka fota kelpie (åtminstone inte min egen) om det inte är strålande solsken. Han ÄR inte särskilt fotogenique, och när ljuset krånglar så att det blir svårt att ställa in kameran blir det inte bättre. Alla ni som undrar hur jag gör för att ta så bra bilder på hundar in action; jag kan meddela att efter dagens övningar är inte självförtroende på topp inom det området. Av 187 bilder blev det dessa kvar. Nåja, jag har sparat några till men det är mest med tanke på ett senare blogginlägg – med misslyckade bilder.

Men som sagt; fem månader idag.

141102C 141102D 141102E 141102F 141102G 141102H

Unge herrn är nog inne i någon period (jag hoppas det bara är en period?) där han testar gränser. Tidigare har han t ex varit jätteduktig på att vänta innanför dörren när man går ut, eller in för den delen. Idag har han stuckit ut, snabb som en vessla, två (2) gånger?! Över huvud taget har han varit ganska jobbig sista veckan… Hoppas det går över.

Den här helgen har inte varit särskilt rolig för någon av oss eftersom jag har jobbat både igår och idag, men tack och lov på hemmaplan. Promenerandet har husse fått sköta men igår slet jag mig en stund och fick till ett spår, och idag blev det lite lydnad på hemmaplan för båda hundarna.

Spåret igår löste han i stort sett galant. Ca 400 meter ”på skrå” (och över en bäck) med ca 50 minuters liggtid. Fyra apporter varav en skogspinne. Den enda han öht markerade var skogspinnen?! Själva spårandet är så roligt att det börjar ta överhanden… Vi får nog lägga rätt mycket krut på pinnarna, vid sidan av spåret, misstänker jag.

Så här sur blev han när jag lurades och påstod att spåret var slut. När han inhalerat köttfärsen jag hade med mig i en burk, som spårslut, kastade han sig iväg i mitt ”utgångsspår”, men den gubben gick inte.

141102B

Ikväll hittade jag Karlsson så här. Hade han bara hunnit vrida på stolen innan jag upptäckte honom hade det nog funnits en billig kelpie till salu på Blocket. 😉 Eller … han kanske hade snurrat på stolen för att han var färdig med annonsen, och publiceringen. Jag antar att han bara tar svar via mail eftersom han inte har någon telefon…?

141102A

2 reaktioner på ”5-månadersdagen till ära…

  1. Grattis på femmånadersdagen, lillen! Han är inte så liten längre, men fortfarande en lillebror.
    Jag tycker han börjar bli riktigt vacker 🙂 Proportionerna har snart kommit på plats.
    Om Karlsson lyckas få igenom annonsen tror jag nog att både matte och husse kan gå i pension och hädanefter kalla sig ekonomiskt oberoende 😀

    • Han kommer alltid vara lillebror, oavsett hur stor han blir. 😉 Nu väntar vi bara på att öronen ska sluta växa i samma takt som resten av valpen.

      Det där med ekonomiskt oberoende låter intressant… kanske skulle låta Karlsson lägga ut honom på Tradera istället? 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s