Rubrik-öken?

Om sanningen ska fram så är det nog ett antal blogginlägg  som aldrig ”blivit” pga att jag inte kommit på någon bra rubrik. Med det inte sagt att mina rubriker brukar vara särskilt fyndiga, men det är på något sätt där det börjar. Just nu är det total öken i rubrikförrådet så det får bli vad det blir.

I helgen var det meningen att jag skulle ha nackat pelargoner (läs: tagit sticklingar). Av det blev det inget, men jag lyckades åtminstone fota en del av exemplaren. Det är lite ironiskt att det är NU  de är som vackrast. Nu när man inte är ute på altanen särskilt mycket och kan njuta av dem. De som klarat den här sommaren bäst är faktiskt hängpelargonerna. Där har jag några exemplar som jag faktiskt är lite stolt över.

090825AHängpelargon med okänt namn. Blommorna är som konstverk!


090825BGammal hederlig Mårbacka.

090825COckså väldigt vackra blommor.

090825DEn rosenpelargon som började med en fådd stickling (av Karlssons
kusins matte) förra sommaren och nu blivit tre stycken tack
vare toppskott i våras som tog sig bra.

090825EVacker variant som jag inte kommer ihåg namnet på. Ingen idé  att ta
sticklingar tror jag, och kommer förmodligen inte klara övervintring,
så jag njuter så länge det varar.

090825FSamma historia som ovan – tror jag.

090825GEn hyfsat välväxt hängvariant med okänt namn.

090825HEn annan härlig hängande sak som dessutom har massor av knoppar
som inte slagit ut. Den hamnade uppenbarligen rätt här i livet. 🙂

I övrigt har jag ”jagat” den lille terriern ganska frekvent sen sist. I lördags eftermiddag blev det intensivträning  av utgången till gruppen på framåtsändandet. I söndags blev det ett spår av modell längre som han löste riktigt, riktigt bra. Bra tempo, fokuserat och koncentrerat. Sköter han  sig så på tävling behöver jag nog inte oroa mig.

Igår kväll blev det uppletande och lite framåtsändandeträning på klubben och han var faktiskt ganska duktig på båda delarna. 🙂

Idag har vi hunnit med ett kortare spår som gick OK. Problemet är att på väg hem hände något med hans ena baktass?! Förhoppningsvis var det väl bara en myra av elak sort som högg honom i tassen men han var ganska bekymrad en stund trots att jag inte kunde se/känna något. Just nu sover han lugnt, så vi får väl se om det gått över till lunchpromenaden, annars får vi ställa in den.

I morgon är det meningen att jag ska vara ledig och ägna förmiddagen åt hundträning och kantarellsafari. Hur det blir med det beror dock på hur det går med tassen. Eftermiddagen ska sedan ägnas åt pelargon-nackning bland annat.

På fredag bär det iväg till SM i Falkenberg, utan hundar, så då får han vila. Och större delen av nästa vecka tillbringar jag i Norge på tjänsteresa så då får han vara på ”retreat” hos dagmatte.

Pappas status är förändrad till det bättre såvitt vi vet. Det gick åt rätt håll hela helgen så vi åkte aldrig iväg. Nu är han flyttad till lasarettet på hemorten, och jag hoppas de tar väl hand om honom.

Avslutningsvis några bilder från i morse. Först lite mys, och sen lite hångel. 🙂

090825I

090825J

9 reaktioner på ”Rubrik-öken?

 1. Den första blomman känner jag igen , försökte beställa den hit för några år sedan en gång men utan att lyckas . Kommer numera inte i håg namnet.

  Vill minnas att det fanns en kunnig person på AH förut som höll på med dessa blommor, men kommer inte i håg vad hon hette, hade väl briard, det kommer jag ihåg iallafall, hade varit kul att få veta namnet på ovannämda blomma så jag kan göra ett nytt försök på att beställa hit till Norge !

 2. Puh åt pappastatus, hoppas det fortsätter bättra sig raskt.

  Pelargoner är så vackra, men det är nåt med doften jag har så svårt för. Finns den hos alla sorter, tro? (Den där som uppstår om ett blad bryts eller en blomklase trillar av, en tung och mysko specifik pelargonlukt.)

  • Han har nog att göra ett bra tag innan det blir helt OK igen.

   Visst luktar pelargoner mer eller mindre, men jag gick ut och provluktade. Jag har en känsla av att de med sträva ”ludna” blad, typ mårbacka och röda bondpelargoner, luktar mer. Gick ut och bröt av två blad och ”provluktade” (hoppas ingen såg mig) och det verkar som om hängpelargonerna, med hårda blanka blad, har lite mindre framträdande lukt.

 3. Vad fina dina pellisar är! Mina ser ut som om – de bott hos mig för länge. 😉 Återstår att se om ens NÅGON orkar övervintra…

  Hoppas att tassen blir bra snabbt. Det vore ju för eländigt om Världens Bästa (Lennart Å) Karlsson skulle vara trebent. 🙂

  Ha det så trevligt i Falkenberg! Och heja gärna lite grand på Göran och (Fuertzas) Rusk (i söket) åt mig också.

  • Jag fotade bara dom fina… 😉

   Tassen blev frisk snabbt, vi går på myr-teorin.

   Ja, jag ska ha det trevligt. I regnet. Hoppas jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s