Saker jag lärt mig idag!

Idag har jag bland annat lärt mig följande:

När man möter granne med vidhängande jack russel och katt ska man inte sätta Iza på 0,2 meters avstånd med kort koppel, och tro att hon ska sitta kvar. När hon tyckte katten var inom räckhåll tog hon avstamp på mina helt oklädda smalben/vrister med alla sina klor… Blodvite uppstod inte, även om det var nära, men jag har några rätt intressant ”revor” på benen numera.

Nej, man skulle ha vänt och gått in på tomten igen, och gett henne lite längre koppel. Det är sånt man lär sig, tydligen, men att det ska behöva ta nio och ett halvt år?!

Den stackars jack russeln, som är av en ovanligt sympatisk sort, vill inget hellre än hälsa på den stora schäfertanten när vi möts, men hon bevärdigar honom inte ens med en blick om det finns en katt i släptåg. Det är tveksamt om hon ens märker att han finns?

Igår kväll var det andra som lärde sig saker. Om Karlsson lärde sig något är tveksamt, men jag lärde mig en del, och A, som var med på träningen lärde sig den hårda vägen att man inte ska  vara snäll och ”ge” den lille terriern en sprillans fräsch pipande zebra. Men Karlsson hade i alla fall roligt när han körde varvlopp på den stooora appellplanen. Det var säkert några andra som hade roligt också, åt mina fruktlösa försök att kalla in honom. Egentligen är det bara löjligt att försöka för i de lägena kommer han inte in om man inte har något ännu roligare att ”byta” med. Men efter en … stund … lyckades vi lura in honom trots allt. Zebran överlevde också resan, och hade t o m talförmågan kvar. Tappert på min ära!

När detta var avklarat tränade vi faktiskt en stund. Framåtsändande med ”hel” grupp. Igår hade han väldiga tendenser att dra iväg snett  åt höger, både före och efter gruppen, så där har vi en del att jobba på. Och klura på.

Ikväll har jag rensat fådda kantareller – igen! 🙂 Jag har även förvällt dem, och en liten del har jag ätit. Mumma! Sen har jag pysslat om mina pelargoner och försökt lägga upp en strategi inför vintern och nästa år. En sak är helt klar; nästa år ska jag ha färre sorter. I färre och större krukor. I år är det inte ens varit vackert. Det är liksom bara – många. Till helgen ska jag ta sticklingarna, som sedan ska övervintra inne i huset, och jag måste begränsa mig. Så är det bara.

Ett litet lydnadspass har vi också hunnit med, under tiden husse promenerade Iza. Idag var allt frid och fröjd igen, även om allt inte gick på räls, men vi var åtminstone glada båda två, hela tiden. Och jag har dessutom möblerat om i den blivande ”lekstugan” så nu är det bara mattan och speglarna som fattas. 🙂

När det blir ”natta” (om ungefär en timme) ska jag slå upp en ny bok. Den omtalade Hypnotisören av Lars Kepler. Med tanke på hur uppskriven och omskriven den är så är jag ganska beredd på att bli besviken men jag kanske återkommer med en recension.

3 reaktioner på ”Saker jag lärt mig idag!

  1. She´s got the power, min idol schäfertanten, det är kul när det är krut i gammgummorna! 🙂 (Fast de där revorna på benen kunde hon ju ha skippat)

  2. Hehe, sent ska ”syndaren” vakna, vet du väl! 😀

    Jag har ÄNTLIGEN blivit med nät igen. Och håller för fullt på att läsa ikapp mig överallt. Jag gissar på att jag är färdig bortåt nyår eller så… 😛

    Ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s