Valpfrossa

Får jag be om störsssta … möjliga … tysssstnad…

.

.

.

Låt mig presentera…

.

.

.

.

.

.

… Gino!

071228a.jpg

Men allvarligt talat så kommer jag nog att avråda pappa från att ta någon valp ur den här kullen. Anledningarna är följande:

• Valparna både kissar och bajsar. Inomhus!

• Dom har tänder. Som dom använder!

• Dom har taskig koordinationsförmåga!

• När dom inte äter, kissar, bajsar eller testar koordinationsförmågan så sover dom!

Så var det med det! 😀

Men eftersom jag tror att ovanstående argument inte biter på pappa så gjorde jag ändå ett val. Den här gången gjordes valet på något mer vetenskapliga grunder än när jag valde Karlsson (mest rynkor i pannan!). Jag gjorde faktiskt ett valptest på hanarna, med protokoll och allt. Karin fick bära in valparna, en i taget, i ett rum där dom inte varit förut och där jag befann mig. Det som fällde avgörandet, och var den stora skillnaden, var att valp 1 och 2 la sin energi på att undersöka rummet medan valp 3 (Gino) engagerade sig i mig och inte brydde sig så mycket om den nya miljön. Det var viktigare med mig! En positiv egenskap tycker jag. Testade även diverse andra saker; hantering, ljud och intresse för lek och där var det ingen större skillnad mellan dom. Nu borde de nog ha varit en vecka eller två äldre, men eftersom det inte var möjligt så fick det bli som det blev. Det är också fullt möjligt att jag fått ett helt annat resultat om jag gjort testet idag istället, men nu blev det som det blev och jag tror att det blir bra. 🙂

Det har varit mycket bt-valpar på ett dygn. Igår kväll var vi hembjudna till kennel Gibas som hade en kull på fyra valpar, ca en vecka äldre än Gino och hans syskon. Där var det också full fart. Eller … fullare fart. Det händer mycket i utvecklingen på en vecka! Kul var det att se dom, och mycket hundsnack blev det. Jag träffade även Ginos pappa Paddy, Karlssons farfar Kimi och mormor Jamie.

Karlsson har haft ett tufft dygn bland alla brudar. Det började med att hans mamma skrämde slag på honom genom att vara iförd tratt och pyjamas. Nyopererad (kastrerad) som hon är så var det nödvändiga tillbehör men Karlsson tyckte det var tämligen skräckinjagande och har hållit sig på behörigt avstånd. Han har även varit oerhört respektfull mot valparnas mamma Manda även om hon inte tyckte det var nödvändigt utan faktiskt la sig på rygg utanför valphagen och såg ut som om hon kunde tänka sig att bjuda på lite mjölk. Mercedes, och framför allt Yla, har han dock busat runt med som vanligt. Men droppen som fick bägaren att rinna över kom i morse, när han precis ätit sin frukost på ”vårt” rum. Då är det tre bt-brudar (alla utom hans mamma) som ”spränger” dörren. Då gick han ut ur rummet och tittade uppgivet på mig; ”får vi inte vara ifred ens här?” såg han ut att tänka. Valparna tyckte han också var lite läskiga samtidigt som han var nyfiken och tassade runt utanför valphagen. Det hade nog varit annat om han förstått att de går att använda som pipleksaker… 🙂

På hemvägen har han sovit oavbrutet. När jag öppnade bakluckan vid ett par tillfällen för att kolla om han ville gå ut så tittade han bara på mig med en blick som sa; ”jag har inte tid, stäng”, och så var det slutdiskuterat. 🙂 Det var skönt att komma hem till storasyster igen tyckte han, för där vet han ju var knapparna sitter…

Slutligen några fler bilder på Gino och hans syskon.

071228b.jpg

Mest vitt på bröstet har han (av hanarna) och dessutom har vi klippt av de yttersta stråna på svanstippen för att hålla ordning på vem han är. 🙂

071228c.jpg

Härlig valpmage!

071228d.jpg

Gino försöker mörda kojan. Jämför svanstippen med hans brors…

071228e.jpg

Vet inte om någon av dessa är Gino, men oavsett vilket … söta är dom!


071228f.jpg

Dessert kan man äta sittandes i matskålen. 🙂


071228g.jpg

Gino ligger underst i högen.


071228h.jpg

Gino fick komma ut för första gången, tillsammans med sin mamma. Det tyckte han var spännande och roligt och var bara nyfiken på allt nytt.

071228i.jpg

Ljuset var sparsamt så kameran hade svårt att hantera den supersnabba sex-veckorsvalpen. 😉

071228j.jpg
Inkallningen är redan klar. Åtminstone när matmor kallar!

7 reaktioner på ”Valpfrossa

 1. …..ja, och nu har allesammans, i tur och ordning, legat på rygg på vasken i köket, – utan protester – legat stilla – och blivit klippta runt trampdynorna och lilla tofsen har också kortats av. Det killade i mellantårna på dem. När de var klippta fick de allt tvätta fötterna också under rinnande vatten. Så nu försvann tåjamset också. – Och kojan är tvättad i badkaret med tvättmedel – nu luktar den gott igen och är nu också torkad i torkskåpet. Imorgon skall kennel Gibas och kennel Borderhouse från Danmark komma på besök och det är bara att hoppas att kojan luktar gott fortfarande när de kommer.
  – Nu skall jag sätta mig och ta en kopp kaffe och titta på de vackra fötterna, – på hundarna.
  Tack för helgen Lotta – alltid lika roligt att träffa dej och Karlsson. Hade varit roligt om även Björn kunde komma med, men han tjänar folket i bygden.
  Kramar från oss alla.

 2. Hördudu…har du inte lärt dig att det är FÖRBJUDET att lägga upp valpbilder i bloggen? Herrejisses vad söta dom är 😀

  Kan tänka mej att K var utpumpad efter er skåneresa och tyckte det var gott att komma hem till storsyrran Iza igen.

  Hoppas ni får en fortsatt fin helg. Här regnar det av bara 17 men till nyår ska det visst bli lite kallare. Kanske får du användning för dina nya kängor då som hundarna så snällt köpte till dej?! 😉

 3. Börjar också vurma för en mindre ras, men det får väl bli om 20 år i så fall…

  Det där med valptester är intressant. Men i ärlighetens namn så kan man nog lika gärna gå på antalet rynkor i pannan. Naturligtvis beroende på när testen görs. Jag gjorde en omeveten test på mina valpar vid 3 veckors ålder. Jag tycker den stämmer rätt dåligt i dag. Och den valp som jag nästan ville gå till skogs med och gömma undan för att hon var så trist (vi kallade henne autisten) – det är en dödstrevlig hund och social hund i dag. Men det blir nog bra med lilla Gino…;-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s