Skitgöra!

Vi har en lagård. En hyfsat stor lagård (180 kvadrat byggyta + loge). Man kan samla mycket saker på 360 kvadrat…

Idag påbörjades projekt lagårdsröjning, och jag tror inte vi blir klara i år. I  en del, drygt 50 kvadrat, inredde jag kontor när jag startade min firma i mitten av 90-talet. Nu är firman nedlagt, och har inte drivits speciellt aktivt på ett antal år. Man behöver inte särskilt mycket fantasi för att räkna ut vad som hänt med den ytan. Förråd… Ett mycket oorganiserat förråd. Allt från skidor, husvagnsprylar, gamla böcker, möbler, fotogen- och gasolkamin, gamla datorer etc.

Prio ett är att städa och organisera där för när vintern kommer, då…  då ska jag och Karlsson ha inomhusträningslokal på åtminstone 20 av kvadraten. 🙂 Matta, typ ”konstgräs” (grön utematta) ska in där, och spegelvägg ska upp. Sen ska ju alla övervintrande pelargoner få plats också.

Det är en del jobb kvar, men jag har kommit en bra bit på väg idag. Problemet är bara att få bortforslat alla saker man vill bli av med, därför;

BORTSKÄNKES MOT AVHÄMTNING
Tre fåtöljer liknande IKEAs Poäng. Naturfärgat ganska grovt tyg med stomme i bok + matchande mindre soffbord, naturligtvis också i bok. Vissa spår av kattklor kan finnas på fåtöljerna. (Åtta stora papperskassar med böcker kan fås på ”köpet”.)

KÖPES
Spegelvägg, typ IKEAs, 45×60 cm. Eller… äh, måtten är inte så noga, bara de går att limma upp på mdf-board. Har ett gäng IKEA-speglar stående i ett förråd, men behöver fler.

I övrigt har Karlsson spårat både igår och idag. *klappar mig stolt på axeln* Igår var pinn-intresset sådär, men jag bromsade honom och bytte pinnar mot latexpiparmedsvans och idag apporterade han glatt alla pinnar. Puh… Tempot kunde gärna vara högre, och ibland får han oförklarliga ”tappt”, men vi jobbar på.

I morgon fortsätter städprojektet, under förutsättning att jag kommer ur sängen. Något spår lär det inte bli eftersom pürschjakten börjar.

5 reaktioner på ”Skitgöra!

  1. Nä höns står faktiskt inte på önskelistan. Alls! Men faktum är att ”kontoret” en gång i tiden var hönshus. Långt innan vi flyttade in iofs, men ändå. Så hönsluckorna finns färdiga. 😉

  2. Alltså, jag hade nog kunnat vara spekulant på de där fåtöljerna för just såna funderar vi på i uterummet – när det blir klart. Och f-n vet om jag inte har ett gäng gamla Ikea-speglar stående hemma hos föräldrarna efter mina femtielva flyttar innan jag landade i Skåne… Jag kan kolla nästa gång jag är däruppe, så kanske vi kan lösa transporten på något vis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s