25% schäfer

25% av schäfern, eller åtminstone av schäferpälsen, är numera utlokaliserad till ”bakom lagår’n” där det är fritt fram för småfåglarna att hämta byggmaterial till sina bon. Lite tidigt ännu kanske, men man vet aldrig… Varje gång är jag lika fascinerad över att det inte slutar med en nakenhund när jag är klar. Eller, klar och klar… det blir man nog aldrig?

Smet lite tidigare från jobbet idag igen och tog ut Iza på en härlig promenad på tu man hand. Bara +3° men nästan vindstilla och det var helt ljuvligt, trots att solen gått i moln. Lugnet före stormen kanske? Åtminstone om man ska tro på prognoserna.

Jag undrar om det beror på att Iza passerat åtta-årsdagen, eller om hon med ålderns rätt bara blivit klokare? Numera stressar hon sig inte ens igenom djävuls-rundan, åtminstone inte när det bara är hon och jag. Det verkar som om hon faktiskt insett att varken luktfläckar, kattskit, hästar eller katter ”försvinner” om hon inte skyndar sig. Numera kan hon gå (nästan) hela rundan utan att dra i kopplet. Visst varvar hon fortfarande på vissa ställen men hon börjar varva upp betydligt senare och varvar ner snabbare efter att vi passerat favorit-platserna. Det intressanta är att den rundan tar 10-15 minuter längre tid att gå med båda hundarna för då ”bromsar” jag mig fram i princip hela vägen. När det bara är jag och Iza så kan jag promenera på i ganska rask (och behaglig) takt.

Nu är det en god middag som hägrar, och sedan Let’s dance. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s