KĂ€ra kvartalsbok… 🙈

Vissa skriver dagbok, andra skriver lite mer sporadiskt. Flera gÄnger varje vecka tÀnker jag att jag borde uppdatera bloggen. Vad Àr det för fel pÄ mÄnga korta inlÀgg, som förr i tiden? Det blir dock inte av och sen fÄr man köra ett uppsamlingsheat och dÀr Àr vi nu.

Karlsson 


 tuffar pĂ„ Ă€ven om genomsnittshastigheten sjunker sakta men sĂ€kert. NĂ€r jag skriver detta har han tvĂ„ veckor kvar till sin 16,5-Ă„rsdag sĂ„ man kan nog inte begĂ€ra sĂ„ mycket. Han har riktigt bra dagar och ibland nĂ„gon sĂ€mre och dĂ„ misstĂ€nker jag att det Ă€r magen som besvĂ€rar honom. Det Ă€r dock fortfarande han som talar om (högt!) nĂ€r det Ă€r dags för frukost. I morse var klockan 05.15 nĂ€r han talade om det. 😮 Han meddelar Ă€ven nĂ€r det Ă€r pusseldags, lunchdags och dags att gĂ„ ut och han skulle aldrig missa en promenad. Vilja och humör finns helt klart kvar. ❀ Ibland verkar han lite vimsig men det beror nog mest pĂ„ att det endast finns mycket smĂ„ spĂ„r av hörsel kvar. 😩

I januari var vi inne pĂ„ djursjukhuset pĂ„ Ă„terbesök för ultraljud av det lilla hjĂ€rtat. Ingen mĂ€rkbar förĂ€ndring sen förra Ă„ret och veterinĂ€ren tyckte inte att det skulle behövas nĂ„gon mer koll. Antagligen för att ingen av oss faktiskt tror att han finns kvar i januari 2023. 😱 I mars blev han kemiskt kastrerad pga förstorad prostata sĂ„ nu har jag tvĂ„ kastrater – jag som egentligen Ă€r emot kastrering. 🙈 NĂ„ja, det verkar ha avsedd effekt och det Ă€r huvudsaken.

Vi fortsĂ€tter med regelbundna besök hos fysioterapeuten och i mars fick han sin första dos med Librela ”mot ledstelhet” (som det stĂ„r pĂ„ kvittot) och det verkar fungera. Ny dos en gĂ„ng i mĂ„naden. Effekten hĂ„ller nog inte i sig i en hel mĂ„nad men eftersom hans mage inte klarar NSAID-preparat Ă€r ju detta helt klart ett alternativ, eller t o m det enda alternativet. Jag hĂ„ller tummarna för att det inte blir restnoterat igen men han har iaf tvĂ„ doser till reserverade.

Förra veckan fick vi besök av Karin och Tommie som fött upp den lilla guldklimpen som jag fick förtroendet att ta hand om. Det var ett kĂ€rt Ă„terseende (för oss alla) och Karin fick krama om honom rejĂ€lt. ❀

Den gula ankan Ă€r ett kĂ€rt promenadsĂ€llskap och vi försöker göra det bĂ€sta av varje dag vi har varandra, jag och Karlsson alltsĂ„. Ankan Ă€r bara bonus och hade troligen inte ens överlevt en promenad nĂ€r Karlsson var yngre. ❀

Maro 


tuffar ocksĂ„ pĂ„, dock med betydligt högre snitthastighet Ă€n sin lilla storebror. Kastreringen har delvis haft önskad effekt. Han Ă€r betydligt mindre ”nosig” pĂ„ trĂ€ning men tyvĂ€rr visade det sig att beteendet kom tillbaka sĂ„ fort vi gick in pĂ„ en riktig tĂ€vling. 😩 I april testade vi att tĂ€vla spĂ„r pĂ„ bortaplan, pĂ„ en stĂ€lle han aldrig varit förut (Gislaved). FörutsĂ€ttningarna var vĂ€l inte optimala – jag hade sovit max en timme pĂ„ natten och funderade pĂ„ att lĂ€mna Ă„terbud men bestĂ€mde mig trots allt för att Ă„ka. SpĂ„ret gick helt ok. BakspĂ„r och tvĂ„ pinnar bort + ett rejĂ€lt tapp i mitten som han (vi) redde ut. Uppletandet gick inte alls bra men det skyller jag inte pĂ„ bortaplan i sig utan mer pĂ„ en typ av terrĂ€ng han aldrig varit med om. Superhögt ris (blĂ„bĂ€r?) som var riktigt svĂ„rt att ta sig fram i. Han fick mest koncentrera sig pĂ„ att skutta för att komma framĂ„t och det gick naturligtvis ut över sjĂ€lva letandet sĂ„ det lĂ€gger jag inte jĂ€ttestor vikt vid. Slutligen var det dags för lydnaden och han kĂ€ndes jĂ€ttefin och ”med” nĂ€r vi vĂ€rmde upp och Ă€ven nĂ€r vi gick in pĂ„ plan för att vĂ€nta pĂ„ att bli framkallade till startpunkten. Sen havererade allt. NĂ€san i backen och alla andra gamla felbeteenden Ă„terkom. NĂ€r vi kom till skallet, som Ă€r hans ”paradnummer”, satt han jĂ€mte mig med nĂ€san fast monterad i backen. DĂ„ bestĂ€mde jag mig för att bryta, med grĂ„ten i halsen. Inte grĂ„t i halsen för att vi bröt utan för att kĂ€nslan var sĂ„ genomusel. Det kan hĂ€nda att det var vĂ„r sista officiella tĂ€vling men den som lever fĂ„r se. 😩

Vi trÀnar vidare men jag tappar lite riktning nÀr jag inte har konkreta tÀvlingsmÄl, Àven om de Àr avlÀgsna. NÄgot mÄste han ju sysselsÀtta hjÀrnan med (och jag ocksÄ) sÄ vi fÄr se var vi hamnar.

DĂ„ och dĂ„ fĂ„r han ocksĂ„ en genomgĂ„ng hos Karlssons ”terraputt” och nu har han kommit pĂ„ att det faktiskt gĂ„r att ligga ner men det tog ett tag att komma dit. NĂ€rmare tvĂ„ Ă„r 


Ett par dater med syrran Yra (med familj) har vi ocksĂ„ hunnit med. 🙂


Ki
Rallyprojektet fortsÀtter, om Àn med lite lÀgre intensitet för tillfÀllet eftersom matte bestÀmt sig för att avbryta hennes pensionering frÄn lydnadslydnaden och tÀvla SM. KvalpoÀngen Àr fixade sen lÀnge (pga uteblivna SM under pandemin) sÄ varför inte? Lite fÀrre trÀningsmöjligheter för oss (och fÀrre sleep overs) just nu alltsÄ men jag lÄnar henne nÀr det finns möjlighet.

PĂ„ lĂ„ngfredagen gjorde vi vĂ„ra tvĂ„ första starter i fortsĂ€ttningsklass. Det slutade med 100 p och klassvinst i första starten och 92 i andra (dĂ€r hon var mer vild Ă€n tam 😂). Domarens kommentarer pĂ„ protokollet vĂ€rmde Ă€ven om jag Ă€r medveten om att jag inte kan ta sĂ€rskilt mycket cred för andra raden. 😉

TvĂ„ veckor senare skulle vi försöka ta det tredje resultatet och titeln men dĂ„ fick lilla fröken UVI, antibiotika och 
 tĂ€vlingskarens. 😩 IstĂ€llet för att leta ny tĂ€vling i fortsĂ€ttningsklass bestĂ€mde jag mig för att, med 100-poĂ€ngaren i ryggen, flytta upp till avancerad klass. Det Ă€r ett stort hopp men nu trĂ€nar vi högerhandling, sidbyten mm sĂ„ fort det finns möjlighet. Hur lĂ„ngt det rĂ€cker kommer vi mĂ€rka men rĂ€cker det inte i första försöket kommer det vĂ€l fler chanser. 😉

Att hon fyllde 11 pĂ„ annandag pĂ„sk Ă€r svĂ„rt att tro för hon Ă€r sĂ„ pigg och frĂ€sch i bĂ„de kropp och knopp. MĂ„ det förbli sĂ„ lĂ€nge till för hon Ă€r verkligen en stor ljuspunkt i mitt liv. ❀

(Btw, jag vet inte riktigt vad som hĂ€nde med hon den dĂ€r som tyckte rosetter var fĂ„nigt? 😆 Senaste gĂ„ngen skyllde jag pĂ„ att rosetterna för kvalresultaten var turkosa. 😂 Den lila i mitten fick vi för 1:a placeringen. Jag lyckades iaf stĂ„ emot den GIGANTISKA rosetten man kunde köpa för ”klassvinst”. 😛 Att Ki kĂ€nner sig en smula krĂ€nkt av att behöva sitta pĂ„ ett bord med en massa tingeltangel runt halsen försöker vi bortse frĂ„n. 😉 )

För övrigt 


hĂ€nder det inte jĂ€ttemycket av spektakulĂ€rt slag men nu i veckan tillbringade vi nĂ„gra dagar med husvagnen vid havet. NĂ€rmare bestĂ€mt Tylösand. MĂ„nga strandpromenader blev det i alldeles lagom vĂ€der. ❀

Ja just det, jag hĂ„ller pĂ„ och utbildar mig till tĂ€vlinssekreterare i rallylydnad ocksĂ„. Jag Ă€r ju redan TS i bruks och lydnad sĂ„ varför inte liksom. 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s