Uncategorized

Maxat upplägg – minimal utdelning…

Inför dagens tävling hade jag löjligt höga förhoppningar om att äntligen få skriva ett roligt inlägg här. Ett inlägg som handlade om uppflyttning, förstapris, duktig hund, duktig matte och, framför allt, glad matte. Men tyvärr, inte idag heller… 😦

I veckan som gick har vi tre gånger kört igenom den aktuella klassen, lydnadsklass III, med kommendering, på rätt klubb, med möjlighet till många belöningar och mycket lek. Ett upplägg som man sällan har möjlighet till, men när den fanns så tog jag den naturligtvis. Detta ledde till mina naiva förhoppningar som kom rejält på skam.

Dagens facit:

Sitt i grupp: 8
Han satt med höger tass i luften en stund, sen kom han på att det kliade på näsan och eftersom höger tass var rätt nära passade det ju bra att använda den. Det blev tyvärr inte riktig bra utan han var tvungen att ta baktassen istället.

Platsliggning: 8,5
Han hade tydligen krupit en liten bit, och nosat?!

Fritt följ: 6,5
Ruskigt ofokuserad hund som var luftig, växlade position, satte sig snett, inte satte sig alls etc…

Sättande under marsch: 0
Vårt paradnummer, som ”alltid” varit 10 på tävling ville sig inte alls. Det krävdes två-tre kommandon innan rumpan damp i backen?

Inkallning med ställande och läggande: 7
Där klantade jag till det när jag skulle lämna honom och sa ”sitt kvar” istf ”ligg kvar” och på ordet ”sitt…” for han upp i sittande så jag fick lägga igen. Sen har han tydligen nosat en del, enligt protokollet. Dessutom tyckte jag att ställandet var väldigt sent, jämfört med vad han kan, men det är inte noterat i protokollet.

Rutan; 9,5
Inte så mycket att säga om. Avdrag för en lite ”luftig” halt i avslutningen.

Hopp/apport: 7
Startpip, snett sättande och tugg…

Metallapport: 9
”Något orolig mun” står det på protokollet och jag har väl inte så mycket att tillägga.

Vittringsapportering: 0
Det krävdes tre (!) kommandon, varav det sista kompletterades med handtecken, för att få iväg honom. Sen gör han en snygg och prydlig analys, väljer rätt pinne, kör någon form av jongleringsnummer på vägen in, tappar pinnen när han satt sig och tar upp den igen. *suck* Att nolla när hunden faktiskt väljer rätt måste väl nästan räknas som en bedrift i sig?

Fjärrdirigering: 0
Ofokuserad liten hund behövde flera kommandon i första sättandet, ville sen inte ställa sig alls, la sig på kommandot, vek ihop öronen, tryckte hakan i backen och tjurade ihop som bara en terrier kan. Där bröt jag. Både momentet och ihop, skulle man kunna säga.

Slutsumma: 164 poäng och noll-pris…

Ska man försöka hitta en orsak så kan man säkert göra det. Till exempel att det uppenbarligen luktade väldigt gott på plan. ”Alla” hanhundar var bitvis väldigt ”nosiga”. Sen kan man ju ha gissningstävling om vad det berodde på, om man nu tycker det är roligt?

Sen kan man undra om den lilla hunden inte mår riktigt bra? Igår på promenaden satte han något i halsen (gräs, godis?) och stod och försökte harkla upp detta ”något” en stund, ungefär som när han glömt tugga en Frolic eller köttbulle innan han sväljer… Detta återkom ett par gånger under kvällen men i natt har jag inte hört något. I morse upprepades det dock när han fick godis på uppvärmningen, så jag fick köra utan godis, vilket väl iofs kan ha varit en bidragande orsak till det dåliga fokuset. Han var dock pigg och på alerten när vi värmde upp och under själva tävlingsprogrammet hade han inga som helst märkbara bekymmer med detta. I fartmomenten (rutan, inkallningen, hopp, apport etc.) var han ju inte det minsta låg utan körde fullt ös-metoden. Nu verkar det ha släppt, men vi får se vad som händer i morgon. Fortsätter det får det bli ett veterinärbesök i veckan för att utesluta tonsillit och grässtrån på tvären.

Nu ska det väl erkännas att jag har betydligt värre och större bekymmer, egentligen, än några nollor på lydnadsplan och uteblivna uppflyttningar. Men just därför hade det varit extra roligt, och välkommet, med något som livade upp. Vad de bekymren är tänker jag inte gå in på här, men livet är rätt tufft just nu. Och dessutom är jag urkass i Wordfeud… 😦

När tävlingen var över åkte jag raka vägen ut i skogen och attackplockade två bajspåsar med trattisar som jag snubblade över här om dagen men inte hann plocka. Svamprensning på lördagkvällen låter väl som ett utmärkt straff för dagens missar. Det hade ju känts bättre om man hade kunnat liva upp sysslan med lite champagne…

Mycket till bilder blev det tyvärr inte idag. Missade nog att instruera kamerakvinnan om hur zoomen funkade… Bilderna består till 98% av sly och gräsmatta och till 2% av terrier. Här kommer ändå ett par, kraftigt beskurna, bilder från den lilla delen, själva urvalsprocessen, som var bra i vittringsapporteringen… Det finns även film, men what’s in the camera stays in the camera, typ…

3 reaktioner till “Maxat upplägg – minimal utdelning…”

  1. Jag hoppas också att allt blir bra fort, även om jag inte vet vad det gäller.
    Träna upp dig i Wordfeud i några dagar, släpp allt trist och kom sedan igen med nya krafter. För både du och Världens bästa Karlsson KAN – det vet både du och jag. 😉
    Kram på dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s