Delad glädje – dubbel glädje

Efter gårdagens plusgrader och nattens spöregn var det inte särskilt frestande att gå på promenad med hundarna, trots att det var ”sandat”. Dvs man hade slängt ut lite singel som gled omkring på blankisen. Har nog effekt på bildäck, men inte mycket på skosulor, trots att de är dubbade. Isen är alltså så hård så inte ens Icebugen biter, om man inte stampar ner fötterna noggrannt, och DET kan ju bli lite småjobbigt under en längre promenad.

Det fick alltså bli promenad modell kortare, och därefter en bra stunds inomhusaktivering när vi kom hem. Hundarna fick köra i skift, och den som för tillfället befann sig utanför den stängda dörren till köket var minst lika engagerad som den hund som faktiskt tränades/aktiverades. Two for the price of one, liksom. Och då blir man så här trötta efteråt. 🙂

Izas tratt beror på att hon har svårt att låta bli hudirritationen hon gnagde/slickade upp när analsäckarna krånglade. Nu får det bli tratt i några dagar så att den får en riktig chans att läka.

I morse, när jag försökte lägga upp en plan för dagen, så slutade det hela lite otippat med – att jag ”slängde ut” advent?! Granen åkte ju igår, men adventspyntet brukar jag försöka stå ut med till tjugondag Knut, som ju infaller på torsdag. Men nu lackade jag ur som sagt, och in i lådor och förråd åkte allt med en smula buller och en nypa bång. Upp åkte vanliga lampor och gardiner. Och när julen är definitivt ute/över/gone by west ska det ju helt enligt traditionen firas med tulpaner. Husse fick äran i år, eftersom han ändå skulle en sväng till stan när han jobbat klart, och de här får helt klart godkänt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s