Grönt är skönt – two weeks later!

Samma växter som senast, dock inte samma (?) solsken. Men det går i alla fall framåt. 🙂

Idag har jag slängt ut samtliga pelargoner på sommarbete (=diverse altaner). Nu håller vi tummarna för att det inte blir fler frostnätter för jag vill inte ens tänka tanken på att fånga in dem igen. Min plan från förra året (färre men större krukor) har dock inte riktigt fungerat. Större krukor har jag, men det verkar vara ungefär lika många, hur nu det gick till? De som är frodigast och finast i nuläget är i alla fall sticklingarna jag tog i somras, trots det mycket intensiva vanvård jag utsatt dem för sedan dess. Att de bara orkar liksom? Nu väntar vi bara på att de ska börja blomma riktigt ordentligt också. Bilder kommer när de är igång.

I måndags och igår har jag försökt hitta/reparera Karlssons fria följ, och inkallning med ställande. Dessa moment tappade vi bort någonstans på vägen mot att få ett kryp som funkade även på tävling. Nu blev ju krypet likt förb…. en nolla i söndags, och i kombination med dåliga betyg på de föregående momenten så … blev det som det blev. I ärlighetens namn är jag förvånad att vi öht fick poäng på fria följet. När vi larvade runt på plan var jag säker på att det skulle bli en klockren nolla. Efter två dagars intensiv (och skojig) träning verkar vi dock vara hyfsat på banan igen. Om det funkar även i tävlingssituationen lär vi märka på lördag på Årets Border i Arboga där vi (förutom att ställa ut) ska köra lydnadsklass II på klubbmästerskapet. Igår fick vi även till ett uppletande i ruta som använts flitigt av andra hundar precis innan, med begagnade (men inte egna) föremål och på ny plats. Två föremål gick fint, men sen började han tjafsa igen. Nästa steg får bli att köra konkurrens; dvs när han inte jobbar bra så får en annan hund ta över! Den metoden väckte ju honom i spåret i tidernas begynnelse, så varför inte i uppletandet?

Igår kväll blev det även ett veterinärbesök med schäfertanten. Hon har fått en ”utväxt” precis i kanten på övre ögonlocket. Enligt veterinären var det inget ovanligt. Det hade ett väldigt fint ”namn” och är oftast godartat. Hon verkar konstigt nog inte det minsta irriterad men bort ska den. På tisdag har vi tid för operation.

Ikväll ska vi hålla oss på hemmaplan. Börja förbereda för avresan till Årets Border, även om den inte sker förrän på fredag, och ev. träna lite hund. 😉 En del röj inomhus bör jag nog också ägna mig åt eftersom jag ska vara borta hela helgen.

Avslutningsvis en bild på Prinsen på ärten som oavbrutet hittar nya, fascinerande platser och ställningar för sina avslappningsövningar, för det är en konst han behärskar!

4 reaktioner på ”Grönt är skönt – two weeks later!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s