Tro, hopp och – utvecklingssamtal!

Gårdagens tävlingsträning blev faktiskt ganska lyckad. K var ”på” och pigg som sjutton under uppvärmningen. Strax innan vi skulle gå in på plan råkade jag dock trampa honom på tassen vilket ledde till att han var lite misstänksam i starten.

Fria följet var sådär, men ändå långt bättre än på tävlingen i lördags. Trots att min intention var att passa på att korrigera, och skita i nollorna i protokollet, så kom jag av mig lite. Förstår inte varför det blir så bara för att det står någon och kommenderar och någon som dömer. Det ÄR ju faktiskt bara träning?! Nåväl, mot slutet flummade han iväg fullständigt och befann sig helt plötsligt en meter bakom, snett ut åt höger!!!? Då äntligen tog jag mig samman och vi hade ett kort och effektfullt utvecklingssamtal. Tävlingsledaren löste det hela mycket bra och körde på en stund till trots att det egentligen var slut på fria följet, och vilken skillnad det blev på den lilla hunden!

Jag lider nog fortfarande av Iza-sviter. Med henne går det inte att ha den sortens utvecklingssamtal. Hon byter nämligen kommun redan när jag drar in luft för att börja samtala. Men den lille terriern tar det faktiskt på rätt sätt och säger ”jaha, OK, jag gör väl om och gör rätt då (kärring)”. När ska jag lära mig även den skillnaden mellan mina hundar?

I övrigt flöt det på rätt hyfsat och för första gången lyckades vi få till en poängmässig inkallning med ställande. Vill minnas att domaren sa ”7”? Framåtsändandet var också ganska OK och tungapporten 10 (tror jag). Krypet fortsätter dock att strula med dålig start, några stopp osv. så vi ska ta en paus från det, åtminstone på några dagar, så får vi se om det ”mognar”. Dock blir den övriga pausen inte så lång som planerat eftersom den inte verkar behövas. Just nu känns det som om den lille led av migrän eller nå’t liknande i lördags, och att det var det som orsakade hans flummande.

Ikväll är det träning med vår pt, men nu ska jag packa in fotomodell Iza och åka till fotografen. Undrar om hon får något gage för sin insats i marknadsföringen? 😉

2 reaktioner på ”Tro, hopp och – utvecklingssamtal!

  1. KD, jag har väntat läääääänge på att få autograf från den modellen, men den tycks ALDRIG komma. Så, den megastjärnan är lika ”lätt” att få en signatur av som från Greta Garbo, typ. 😉

    Lotta: Du verkar ha samma fenomen med dina som jag med mina. Bucks kan jag ha rejäla ”betygsvarningssamtal” med, medan ens tanken på detsamma med Xsita gör att hon ser ut som en fäll. 😮
    Ibland är det förfärligt svårt att vara hundägare… 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s