Fyra timmar – helt OK…

Någon som är sugen på att betala mig en halvtidslön för att träna (mina) hundar?

Nähä… inte det nä.

Har ju jobbat några timmar idag, närmare bestämt fyra, och en halvtidstjänst känns helt OK, under förutsättning att man får lön för heltid, och DET lär ju tyvärr inte inträffa.

Efter att jag jobbat färdigt, vid lunchtid, har jag hunnit planera inköpen för nyår, genomföra dessa (inkl. besök på systembolaget) och träna hund en stund, innan mörkret föll.

Tränade rutan med lillnos, här hemma på gräsmattan, och han verkar gå från klarhet till klarhet. Men det har jag ju tyckt förr. Mot slutet testade jag av det hela genom att dels ställa mig ”på sned” mot rutan, och att ställa mig med  höger eller vänster sida mot rutan och de flesta gångerna sökte han faktiskt aktivt upp konerna och mitten av rutan. Jag har även börjat träna in en signal för att förbereda honom för momentet. Det är tyvärr något jag oftast är ganska  dålig på  så jag är lite stolt att jag faktiskt kommer ihåg det i det här momentet. Problemet nu är att han oftast störtar iväg till rutan redan på den förberedande signalen, men hellre det. Det ska jag nog kunna träna bort. 🙂

***

På tal om gårdagens kommentars-jubileum så upptäckte jag att, enligt wordpress-statistiken, har bloggen under dagen idag passerat 75.000 ”wiews”. Det motsvarar väl sidvisningar antar jag. Dock stämmer det ganska dåligt överens med motsvarande statistik på Sitemeter som jag installerade nästan samtidigt som jag startade den här bloggen. Undrar vem som har rätt?

Äh, skit samma förresten. 🙂

Nu ska jag börja förbereda lite inför morgondagens trerättersmeny.

12 reaktioner på ”Fyra timmar – helt OK…

 1. T’nk dig då mig som jobbar 2 timmar om dagen :p Iofs sover jag sen i några timmar så mycket av ”fritiden” försvinner i dvalans tecken.
  Vad blev det för meny?

 2. Jag lovar, om halvtid skulle bli vardag skulle ändå få tiden att räcka till. Summan av brist på egen tid är liksom konstant, oavsett hur mycket man jobbar eller ej. Kolla mig bara…. 😉 Visserligen är ju mitt ”arbete” numera att försöka överleva utan att bli tokig av värken och det är väl drygt en heltidstjänst (livslångt och utan pensionsrätt *gahhh*), men det intressanta är att övriga i hushållet tycker att det är rätt bra att jag ”bara är hemma”, för då kan jag ju göra så mycket mera än dem (= de anser att de inte behöver göra ett skit). M a o: Jag sitter som fastgjuten i kvinnofällan och lär väl aldrig komma loss. 😦 Iiiiiiiiihhhhh!!!! Jag har blivit – min mamma!!!! 😀

  Ha det!

 3. Agnetha; förmodligen är det så. Och jag bor med en husse som tycker att jag ”bara är hemma” när jag jobbar hemma. Han (och en del andra) har lite svårt att förstå det där med att jag faktiskt måste jobba åtta timmar om dagen fast jag är hemma?!

 4. Här blir det också lax på menyn, fast som förrätt. Får ta den gravade som vi inte åt till jul och göra en toast av den, tillsammans med såsen som skulle vara till laxpajen som du ”ratade’ ;). Smördeg ska jag också ha, fast till varmrätten – runt en fläskfilé. Fruktdessert blir det också, men helt flarnfri. 😀 Istället blir det blandand frukt med vaniljglass och en nötsås som bara lät såååå god, som jag hittade på Recept.nu i dag.

  Skulle varit jättetrevligt om jag slapp laga det också. Särskilt som jag ska träna sök hela dagen först. Jodu, det var det här med tid och kvinnofälla… ”Mamma är lik sin mamma – ja, kvinnans lott i livet är densamma…” 😦

  Gott slut på dig!

 5. Det där med att man ”bara är hemma” känns bekant. Det händer ju att jag jobbar hemma vid enstaka tillfällen och då tror husse att jag ska hinna allt möjligt bara för att jag befinner mig i hemmet?! Gäller f.ö. även vid distansstudier… (”Du sitter ju bara vid datorn”)

  Det där med att jobba halvtid till en heltidslön har jag också tänkt på, skulle passa mig utmärkt!! Agnetha är nog inne på nåt med det där med kvinnofälla… Tänk att vi inte kommit längre än så här i ”jämställdhetssverige”… (Jag har även en filosofisk fundering här kring det här med kvinnornas intåg i brukstävlandet, men den sparar jag till min egen blogg någon dag)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s