Korkad matte – stackars Iza :(

Idag hade jag planerat spår åt båda hundarna, och så blev det. Nästan.

Karlsson fick ett ”vanligt” skogsspår av lite mer normal längd än senast. Tror nog att det var ca 1000 meter. Den här gången byttes ALLA pinnar mot medhavd piiiip, och han var sååå lycklig. Intensiteten var stundtals kanonbra och motivationen på pinnarna jättefin. Dock får han sina små ”stopp”, när han bara står och vädrar ut i luften och filosoferar över livets mening, eller vad han nu gör?

Iza, den rutinerade spårhunden (?), skulle få ett svårt spår, men kort, eftersom närskogen ”tog slut” i och med Karlssons spår. Att spåra på nyslagen åker ska vara svårt har jag hört, och eftersom dom slog ”vår”  åker i fredags och balade ensilaget igår passade det ju bra. Tyckte jag. Och då var jag inte snäll visade det sig. Jag tror aldrig hon fick fäste på något spår över huvud taget? Hon irrade mest omkring och letade, och letade, och letade. Det hela liknade mest en pinnletar-promenad. Med viss vägledning från sin elaka matte hittade hon i alla fall apporterna, och snusdosorna,  så att hon fick lite utdelning. På ett ställe hade jag, som tur var, gjort en liten lov upp i ett överväxt stenröse och in i skogen och då blev hon rejält lättad och spårade genast som vanligt. Att det skulle vara fullt så svårt hade jag nog inte trott, men med tanke på att det även i min, kroniskt halvtäppta, rökarnäsa var som att promenera omkring INUTI en ensilagebal kanske det inte var så konstigt?

Efter detta var hundarna rätt nöjda för en stund så jag tog en tripp till Gällstad och fyndade lite på Fabriksbutiken som hade flyttrea och 50% rabatt på sina redan hyfsade priser. Då blev det billigt. Riktigt billigt! 😀 Passade på att komplettera mitt Höganäsporslin och så blev det lite nya glas och annat plock.

Nu har husse kommit hem också, så nu är det inte bara slut på helgen, det är även slut på curry och gorgonzola i maten… 😦

3 reaktioner på ”Korkad matte – stackars Iza :(

  1. Då är det att anpassa maten… en jäkla meckande! Kan man inte uppdatera någon stans så att killarna äter det vi äter?? 😉 Drago gör samma sak i spåret. Rensar hjärnan för att hugga i igen. Tror ialla fall det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s