Agility, Apportering, Appellspår och … Allsvensk fotboll?!

Rubriken redogör på ett bra sätt för vad jag ägnat mig åt idag. Imorse, ganska snart efter frukost, bar det iväg till butiken för inhandlande av cigaretter och när jag ändå var på G så fortsatte jag till klubben. Iza fick ett agilitypass (helt otippat?) som innehöll en hel del knepigheter. Förmodligen knepigheter som en utbildad banbyggare aldrig skulle komma på tanken att montera ihop. Men, so what? Klarar hon mina konstiga varianter så borde hon klara en ”normal-bana också”. Körde några hårresande kombinationer med ganska många hinder i följd för att känna av hur det kan funka på en hel bana. Ibland gick det bra. Ibland gick det inte bra. Men det är väl så livet är?

Karlsson fick sig ett pass med huvudsakligen apportering. Har nu börjat vänja honom vid att jag viftar med händerna runt hans huvud och apportbocken. Första gången spottade han ut den tvärfort men innan vi var klara höll han i riktigt bra. Prövade också att kasta några gånger, utan att han fick springa och hämta. Han var kopplad första gångerna och efter en ”utryckning” så förstod han att det inte var någon idé. Hoppas han lärde sig något på det?

När vi kom hem la jag ett appellspår på åkern åt honom. Även idag utan synretning. Med tanke på att det blåste rejält (skulle tippa på kulingstyrka i byarna?) så var jag lite skeptisk men faktum är att han löste det riktigt bra. OK, han fick jobba lite mer än igår men han löste det! Alla pinnar och pipar var med i mål och vinklarna löste han riktigt fint.

Så till dagens mest udda sysselsättning. Allsvensk fotboll! Detta är tredje säsongen Elfsborg spelar på skrytbygget Borås Arena, och jag hade fortfarande inte varit där. Förrän idag. Svärfar var mer sugen på att se matchen på TV så jag fick överta hans seriebiljett till dagens match mot Helsingborg. Även om jag inte förstår alla regler så var det ändå ganska kul. Att resultatet sedan blev 0 – 0…? ETT mål kunde väl Elfsborg ha fått göra i alla fall? För min skull!

För säkerhets skull placerade jag svågern på stolen mellan mig och husse. När det tittas på fotboll här hemma så brukar både jag och hundarna undvika att vistas på samma våningsplan så ett litet säkerhetsavstånd, bemannat av den något mindre hetsiga svågern, kändes som en bra idé. 🙂 Insåg dock att det inte bara är jag som lever ihop med en självutnämnd kombi av domare och coach… 😉

5 reaktioner på ”Agility, Apportering, Appellspår och … Allsvensk fotboll?!

  1. Ah…noll-noll…Det är just därför jag inte gillar fotboll..För lite action…näe, då är hockey bättre. Fast action fick du väl i agilitypasset kan jag tro..?! 😉

  2. Tycker det var alldeles utmärkt att varken Helsingborg eller ”Gläfsborg” fick något mål; 0-0 och en poäng var är ett alldeles utmärkt resultat sett med mina Ängla-ögon! 😉
    Så, är siktet inställt på agility-SM snart? Siktat mot stjärnorna, så … 😉
    Ha en trevlig söndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s