Stjärna i kanten – till Iza!

Vid träningen på klubben igår var det faktiskt Iza som gjorde sig förtjänt av en stjärna i kanten. Hyfsat samlad och fokuserad för en gångs skull. Eftersom vi var  där tidigt fick vi en av planerna för oss själva en stund och passade på att träna… inkallning med ställande. Detta djävulsmoment som jag faktiskt hatar mer än framåtsändandet. Hon förstår INTE! Igår testade jag med att kasta boll mot/över henne samtidigt som jag sa kommandot. Så fort jag tar bort bollen är vi dock tillbaks på noll. Hon dämpar farten men travar säkert 6-7 meter och är nästan framme hos mig innan hon väl står still. Gick tillbaks till basicnivå och körde ”stanna” när hon bara var på väg mot mig från kort avstånd, utan att jag kallade in. Då stannar hon, men nu pratar vi alltså ett utgångstempo på skritt eller samlad trav (för att prata hästspråk) och ett avstånd på 3-5 meter. Hur detta någonsin ska bli ett färdigt moment övergår mitt förstånd…

I övrigt skötte hon sig dock fint. Hyfsat skall och krypet var också OK. Testade vinklarna i krypet och när jag böjer mig ner över henne kryper hon jättefint även i vinklar och cirklar. Får väl börja där och gradvis räta upp mig.

Karlsson gav dock ett något mer förvirrat intryck igår. Det var inte det att han inte ville. Mer så att han inte kunde, eller ville så mycket så att det blev mest pannkaka… Men han är så söt när han försöker så man kan inte göra så mycket mer än skratta åt honom. Jag fick även tag på en gammal garvad bruksförare som jag använde som mottagare på budföring. Tanken var att köra på riktigt kort avstånd, ca 10 meter, för att få prydligare ingångar. Hoppandet och bromsandet mot benet har jag tidigare kopplat till farten. Åtminstone funkar det så på en regelrätt inkallning. Ju kortare avstånd desto prydligare ingång.

Tanken var FEL!

Det slutade med att han sprang som en gläfsande oljad blixt mellan mig och mottagaren innan någon av oss hann göra något. Att försöka hålla i honom för att förhindra tjuvstarter var som att försöka fånga en blöt tvål. Men Karlsson hade åtminstone hjärtans  roligt…

3 reaktioner på ”Stjärna i kanten – till Iza!

  1. Kul för Iza att hon fick stjärna i kanten, har du ngn bok där du markerar STJÄRNA? skulle inte förvåna mig.
    Karlsson verkar alltid ha roligt när ni tränar, det är svårt att bli arg på en glad och yster border. Vi kommer också till Arboga, ska bli kul att träffa er och alla andra.

  2. …..och Karlsson får en stjärna av mej. Budföring är kul med en borderterrier. Det går undan något så in i bomben. Det brukar likna en brun fotboll som rullar iväg fort. Det smakar förmodligen godis i munnen hela vägen till mottagaren. Och naturligtvis skall Iza ha en stjärna också. Och Lotta en stjärna för att hon är så himla duktig hundbrukare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s